To γλυκό του Σεπτέμβρη – μουσταλευριά




 

(http://imaginistes.com/Το Μπραχάμι Αλλιώς)

Σεπτέμβρης ο μήνας του τρύγου. Οι παλιοί λέγανε ” θέρος,τρύγος ,πόλεμος”. Άντε να  μαζέψεις τα σταφύλια,μετά να τα πατήσεις , να τα βάλεις στα βαρέλια. Πολλή δουλειά και ιδιαίτερα κουραστική.Ωστόσο μέσα σε όλο αυτό το χαμό υπάρχει μια πολύ γλυκιά στιγμή, η ώρα της μουσταλε υριάς. Μπορούμε να φάμε ένα κουβά μουσταλευριά, με καρυδάκια ,σουσάμι, κανελίτσα. Προσοχή στους μεγάλους ανθρώπους, ανεβάζει το ζάχαρο…… Ένα ακόμα γλυκό που ξέρουν να φτιάξουν μόνο οι παλιές νοικοκυρές!!!!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/2 κιλά μούστο
  • 1 κ.γ. στάχτη
  • 1 ποτήρι αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • κανέλα
  • 250γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. σισάμι

 

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τον μούστο στην κατσαρόλα. Μολις ζεσταθεί ρίχνουμε την στάχτη και τα αφήνουμε να βράσουν για μια ωρα περιπου ξαφρίζοντας τα συχνά. Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον σουρώνουμε.
  2. Μετράμε 4 νεροπότηρα μούστο (απο τον σουρωμένο μουστο) και τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρολα και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ.
  3. Μόλις διαλυθούν καλά ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τον μούστο και ανακατεύουμε καλα. Μόλις πήξει την κατεβάζουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το μείγμα μας σε μπωλάκια και πασπαλίζουμε με κανελα και σισάμι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.