Θάνος Ορφανός:”είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τον Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”




Αγαπητοί συμπολίτες,

Στο έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, (Πέμπτη 30/08/2012), διαπιστώθηκε πως με τις αλλεπάλληλες περικοπές (60% μέχρι τον Ιούλιο) των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους Δήμους, πολύ σύντομα δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις ανελαστικές τους δαπάνες (μισθοδοσία κ.λ.π.) και οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει:
– Κατάργηση του Κοινωνικού κράτους που την παρούσα στιγμή ΜΟΝΟΝ η Αυτοδιοίκηση σηκώνει στις πλάτες της.
– Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λ.π., μοιραία οδηγούνται σε κλείσιμο.
– Πλήρης υποβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.
– Κλείσιμο όλων των δομών Αθλητισμού και Πολιτισμού για παιδιά και ενήλικες.
Η Ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες που μας εξέλεξαν, δεν μας επιτρέπει να αποδεχτούμε αυτά τα ενδεχόμενα. Αντιθέτως υποχρέωσή μας είναι να αντιδράσουμε και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα τους. Άλλωστε οι Δήμοι, περισσότερο από κάθε άλλον Κρατικό φορέα ή Υπουργείοέχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις στις επιχορηγήσεις τους. Αν αυτό είχε εφαρμοστεί στο σύνολο του Κρατικού Μηχανισμού, η κατάσταση της χώρας θα ήταν καλύτερη.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τον Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την παροχή Υπηρεσιών προς τους δημότες μας και την εργασιακή ομαλότητα στους Δήμους. Ζητάμε να μη γίνει καμιά νέα περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων, που ήδη έχουν φτάσει στο 40% και αντί των απολύσεων και της εφεδρείας, προτείνουμε την ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού για κάλυψη των Δήμων με σοβαρές ελλείψεις.
Διεκδικώντας ουσιαστικά την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης, αποφασίσαμε προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας την Τετάρτη 12/9 με Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. και πορεία στο Υπ. Οικονομικών και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα ζητάμε την κατανόησή σας σε ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκληθούν στην καθημερινότητά σας από αυτές τις κινητοποιήσεις. Είναι η ελάχιστη θυσία που απαιτείται, για να εξασφαλίσουμε την συνέχιση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών για τους Δημότες μας.

       ΘΑΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.