Τετάρτη στο κάμπινγκ της Βούλας – « The Navigators » του Ken Loach (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ 19/9/2012>

 

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2001 και  μιλά για τα δεινά της ιδιωτικοποίησης. Στο Navigators στο επίκεντρο δεν είναι τόσο οι οικονομικές επιπτώσεις όσο οι επιπτώσεις στις σχέσεις των εργατών.
Ο Paul, ο Mick και οι άλλοι εργάζονται στη συντήρηση των βρετανικών σιδηροδρόμων, στο Νότιο Γιορκσάιρ. Το 1997, όμως, οι σιδηρόδρομοι ιδιωτικοποιούνται και διαμορφώνονται νέες συνθήκες εργασίας. Οι υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι είτε να συμβιβαστούν με τους νέους, αυτούς όρους εργασίας, ή να αποχωρήσουν με μια πολύ μικρή αποζημίωση, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον αλλού. Το slogan της ταινίας παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ:  Δουλεύεις  για  να  ζεις  ή  ζεις  για  να  δουλεύεις ;
*********************************************************************
Η προβολή γίνεται μέσα στο χώρο του κάμπινγκ ( δίπλα στο ΠΙΚΠΑ ) – στο βάθος πριν τη παραλία ( από τις 7.00μ.μ. θα ανοίγει η πύλη των οχημάτων για την εκδήλωση ).
Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν και το κάθισμά τους.

Στις 7.00μ.μ., πριν από την προβολή της ταινίας θα γίνει η καθιερωμένη, ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών, στην οποία συμμετέχουν ελεύθερα όσοι το επιθυμούν.

Εθελοντές Κάμπινγκ Βούλας
Πληροφορίες:  http://www.voulacamp.blogspot.com/
http://www.enallaktiki-drasi.gr/
http://www.youtube.com/watch?v=EoZ1370cU9M

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.