Ψητά ορτύκια με πικάντικη σάλτσα




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Εντυπωσιακό πιάτο που είναι και πολύ εύκολο αλλά και ιδιαίτερα γευστικό. Αφήστε δε που θα αφήσετε και τους καλεσμένους σας άφωνους… Χαχα!»
Μαρία Αγγελοπούλου, Κύμη ΕύβοιαςΥΛΙΚΑ
– 8 ορτύκια μεσαίου μεγέθους
– 8 φέτες ψωμιού για τοστ
– 1 φλιτζάνι ζωμό από κρέας
– 1 κουτ. σούπας αλεύρι
– χυμός από 1 λεμόνι
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
– μαύρο πιπέρι ή καγιέν
– ψιλοκομμένος μαϊντανός
– ελαιόλαδο
– αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καψαλίζετε καλά τα ορτύκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τα βάζετεε σε ταψάκι μεσαίου μεγέθους και τα ψήνετε σε φούρνο με μέτρια φωτιά αφού τα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Μετά από 15 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τα ορτύκια σας να ροδοκοκκινίσουν.

2. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνετε ζουμί από το ταψάκι των ορτυκιών αλλά και το ζωμό του κρέατος. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι σ’ ότου «δέσει» η σάλτσα. Όταν πήξει το μείγμα σας, το αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι ή το καγιέν, χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το λιωμένο σας σκόρδο. Η σάλτσα «πικάντ» είναι έτοιμη.

3. Σε φρυγανιέρα ή στο ταψάκι των ορτυκιών, ψήνετε έξι φέτες ψωμί του τόστ  της αρεσκείας σας και όταν ετοιμαστούν τοποθετείτε επάνω τους ένα-ένα τα ψημένα ορτύκια. Τέλος, περιχύνετε με τη σάλτσα σας τα ορτύκια και τα σερβίρετε χωριστά, με σαλάτα ή και με ρύζι. Στην τελευταία επιλογή χρησιμοποιείτε τη σάλτσα «πικάντ» και για το συνοδευτικό σας.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.