Π. Φάληρο: Καταστηματάρχες σε απόγνωση λόγω γενικής αστάθειας & ενοικίων (video)




Επαγγελματίες που ολόκληρες δεκαετίες διατηρούν καταστήματα στο Π. Φάληρο αδυνατούν να δουν φως στο τούνελ της κρίσης λόγω της χαμηλής αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, της πολιτικοοικονομικής αστάθειας και των “ακατέβατων” ενοικίων τα οποία επωμίζονται. Παρόλ αυτά οι περισσότεροι κρατούν την ψυχραιμία τους. Αντιστάθμισμα της κατάστασης είναι η ισορροπία ανάμεσα σε ποιότητα και τιμή.

“Η αγορά είναι παγωμένη” και “δεν υπάρχει κάτι το οποίο να μας χαροποιεί” μας είπε ο κ. Βασίλης στο κατάστημα ρούχων Spirit, Αγίου Αλεξάνδρου 9, καθότι εκτός των άλλων, “οι εκλογές δημιουργούν ανασφάλεια” στο ρούχο, που δεν είναι απολύτως απαραίτητη αγορά για τον κόσμο.

Ότι “ο κόσμος δυσκολεύεται να αφεθεί ελεύθερος, γιατί δεν έχει λεφτά”, αφουγκράζεται από την αγορά η κ. Σοφία, έμπορος ρούχων στο Caramel στην οδό Αφροδίτης, ενώ υπερτιμημένα βρίσκει και τα ενοίκια των καταστημάτων. Οι χαμηλές τιμές σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα είναι η πολιτική των περισσότερων καταστημάτων αφού οι “καλύτερες τιμές” γίνονται πολύ πριν τις εκπτώσεις. “Σε καλό σου βγαίνει όταν έχεις καλές τιμές και εκτός της περιόδου των εκπτώσεων”, μας είπε η κ. Σοφία.

“Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να βοηθήσουν τους καταστηματάρχες στα ενοίκια, για να βρούμε τη χρυσή τομή στις τιμές”, μας είπαν στο κατάστημα υποδημάτων Porseta στην Αγ. Αλεξάνδρου 8, καθότι “έχουν ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και τώρα σιγά σιγά οι ιδιοκτήτες καταλαβαίνουν ότι τα ενοίκια των 1.700 ευρώ δεν βγαίνουν πια”, λένε οι καταστηματάρχες της περιοχής.

“Αρκετά μεγάλη πτώση” βλέπει στα ενοίκια των 2 τελευταίων ετών από την πλευρά του ο κ. Βασίλης από το Spirit, καταλήγοντας πως “στα επίπεδα που έχουν φτάσει τώρα, αν ένα μαγαζί δε βγαίνει με αυτά τα ενοίκια δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται.

Άλλοι, πιο απαισιόδοξοι, μας είπαν με απόγνωση πως “η αγορά σήμερα δεν υπάρχει, δεν ξέρουμε πως θα επιβιώσουμε. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, και τα ενοίκια δε μπορούν να βρίσκονται ακόμη σε τόσο υψηλά επίπεδα”.

Δείτε τι μας είπαν…

http://www.youtube.com/watch?v=5oOyV7mTQjk&feature=g-upl

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.