ladiesrun.gr -“Εμαθα Να Ακούω Το Σώμα Μου” (photos)




 

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΤΣΑΜΑΚΗ – 
Μοντέλο.
Φωτογραφήθηκε στο Holmes Place της Γλυφάδας> Photo: Βασίλης Καλέγιας

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΛΕΕΙ:
Απο μικρή ασχολούμαι με τα σπορ -βόλεϊ, μπάσκετ- αν και μεγαλώνοντας το είχα γυρίσει περισσότερο σε ασκήσεις γιόγκα και πιλατες. Το τρέξιμο μπήκε οριστικά στη ζωή μου όταν ήμουν φοιτήτρια και συμπλήρωσε το παζλ. 
Μ’ αρέσει να τρέχω σε εξωτερικούς χώρους και προσπαθώ να ανακαλύπτω διαδρομές με ωραία θέα. Είναι πιο ενδιαφέρον! Βλέποντας όμορφες εικόνες ασκώ ταυτόχρονα και μία μορφή διαλογισμού.
Η καλύτερη ώρα για τρέξιμο είναι το πρωί, μόλις ξυπνήσω και χωρίς να έχω φάει τίποτα παρά μόνο ένα χυμό πορτοκάλι. Με αυτόν τον τρόπο καίω εύκολα θερμίδες και λίπος.
Το τρέξιμο με βοηθάει να διατηρώ το βάρος μου και να φροντίζω τη σιλουέτα μου. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι δεν απαιτεί πολύ χρόνο: Μισή ώρα ισοδυναμεί με μία ώρα άλλης άσκησης.
Εξαιτίας της δουλειάς μου δεν έχω μία σταθερή βάση: τη μία στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα και την άλλη σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Σε κάθε πόλη βρίσκω το αγαπημένο μου μέρος για να προπονούμαι. Στο Λονδίνο τρέχω στο Hyde Park, στο Μόναχο στο English Garden, στο Μιλάνο στο πάρκο Sempione. Η πιο όμορφη διαδρομή που έχω τρέξει ποτέ ήταν στην Κόπα Καμπάνα, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο!
Οι στόχοι μου την ώρα της προπόνησης σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες μου: όταν θέλω να αυξήσω την αντοχή μου και να χάσω βάρος τρέχω λιγότερη ώρα, αλλά με περισσότερη ένταση. Αν θέλω να κάψω λίπος και να χάσω πόντους, προτιμώ ένα πιο αργό τζόγκινγκ για περισσότερη ώρα.
Δεν έχω τραυματιστεί ποτέ, γιατί δεν πιέζω τον εαυτό μου. Έχω μάθει να «ακούω» το σώμα μου και να σέβομαι τις ανάγκες του.
Όταν προπονούμαι βάζω στο ipod soundtracks από ταινίες δράσης: Αισθάνομαι ότι συμμετέχω κι εγώ στην ταινία! Ενας φίλος στο Λονδίνο μου είχε δώσει κάποτε ένα cd με το soundtrack της ταινίας «Batman» λεγόντάς μου ότι είναι το μυστικό του για να τρέχει πιο γρήγορα. Είχε απόλυτο δίκιο και… τώρα μάθατε και το δικό μου μυστικό.
Η παρθενική μου συμμετοχή σε αγώνα θα είναι στο Ladies Run, στις 23 Σεπτεμβρίου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ελπίζω να τα πάω καλά!
Οι γυναίκες που τρέχουν είναι απαραίτητο να φορούν στηθόδεσμο κατάλληλο για τρέξιμο, για να αποφύγουν τυχόν χαλάρωση του στήθους.
Τρέξιμο και τακούνια; Φυσικά συνδυάζονται: Έχω τρέξει άπειρα χιλιόμετρα πάνω σε δωδεκάποντα!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
To ξέρατε οτι έχουν γίνει και αγώνες δρόμου με ψηλοτάκουνα; Στη Ν. Υόρκη, στο Βερολίνο και αλλού. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επιτραπεί και σε άντρες να συμμετάσχουν… Με ψηλοτάκουνα βεβαίως.

Κείμενο: Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.