Οι Βρετανοί κάνουν «απόβαση» στην Κρήτη με επένδυση-μαμούθ
 

(Γιώργος Παππούς >iefimerida.gr)

Την ένταξη της τουριστικής επένδυσης «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ», στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου στο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track), αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Η επένδυση αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου της Κρήτης κοντά στο φοινικόδασος του Βάι. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευασθεί κέντρο ευεξίας (SPA). Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκ. ευρώ. Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1200 άμεσες θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.

Φορέας της επένδυσης, είναι η Βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η ΔΕΣΕ ενημερώθηκε επίσης για την εξέλιξη της επένδυσης της εταιρείας SPES SOLARIS – SOLAR CONCEPT A.E., για την κατασκευή 39 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 131,074 MW, προϋπολογισμού 301,470 εκ. ευρώ στις περιοχές Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, που είχε ενταχθεί στη διαδικασία του fast track ήδη από το 2011.

Διαβάστε περισσότερα
Πηγή: Οι Βρετανοί κάνουν «απόβαση» στην Κρήτη με επένδυση-μαμούθ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/68721#ixzz272iBgTqI

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.