Οι αποφάσεις ΤΑΙΠΕΔ για IBC, Ελληνικό




 

www.euro2day.gr (του Φώτη Κόλλια)

Στην επόμενη φάση περνούν οι τέσσερις από τους εννέα υποψηφίους για την αξιοποίηση του Ελληνικού, καθώς και έξι ενδιαφερόμενοι για το κτήμα Αφάντου στη Ρόδο, με απόφαση που ελήφθη στη μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν δεκάδες εκκρεμότητες που είχαν συσσωρευθεί τους πέντε τελευταίους μήνες και αφορούν την προώθηση σειράς νέων διαγωνισμών, με βάση και το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο.

Για το Ελληνικό είχαν ενδιαφερθεί εννέα επενδυτές, αλλά η προηγούμενη διοίκηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει μόνο με τους τέσσερις εξ’ αυτών.

Ομως, το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε εγκρίνει τη συγκεκριμένη απόφαση γιατί μεσολάβησαν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Χθες αποφασίστηκε να προκριθούν οι Elbit (Ισραήλ), Lamda Development (Ελλάδα), London Regional Properties (Βρετανία) και Qatari Diar (Κατάρ).

Στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας επελέγη να μετάσχει ο μοναδικός υποψήφιος, δηλαδή η αμερικανικών συμφερόντων κοινοπραξία NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund L.P

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.