Μπρόκολο με φουντούκια και φέτα
Υλικά:
750 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
2 κουταλιές μπαλσάμικο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεματίζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 – 6’ και το στραγγίζετε.
- Σ’ενα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο (πολτοποιημένο) να ζεσταθεί ελαφρά.
- Προσοχή να μην καεί.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 2 – 3’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε.
- Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμη.
- Το μπρόκολο πρέπει να παραμείνει τραγανό και όχι να μαλακώσει πολύ.
- Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τη φέτα και το γιαούρτι. Ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και πασπαλίζετε με τον άνηθο.
- Τέλος περιχύνετε με τη σάλτσα και με μπαλσάμικο το μπρόκολο και γαρνίρετε με τα φουντούκια
Πηγή: lovecooking.gr