Μπάχαλο για τα οικονομικά του Δήμου!




Corner2

(vimaonline.gr)

Έφτασε ένας άστοχος σχολιασμός του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Νίκου Ζαχαράτου ,για να τιναχτεί στον αέρα η ομαλή, μέχρι εκείνη τη στιγμή, λειτουργία του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε και μαζί  και σύμβουλοι της διοίκησης, διαμαρτυρόμενοι.

Όλα ξεκίνησαν στο θέμα για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Στον συνήθη αντιπολιτευτικό τρόπο υποβολής των ερωτήσεων του τ. Αντιδημάρχου Οικονομικών Δ. Δαβάκη, στον οποίο σημειωτέον χρεώνεται η κακή εικόνα του προϋπολογισμού και οι συνεχείς αναμορφώσεις, απάντησε άστοχα και εκνευρισμένα, ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Ζαχαράτος.

Με την παρέμβαση του δημάρχου Σπύρου Πανά δεν δόθηκε συνέχεια και τα πνεύματα φάνηκε να ηρεμούν.

Υπήρξαν κάποιες φωνές που ζήτησαν την αποβολή του αντιδημάρχου από την αίθουσα για ανάρμοστη συμπεριφορά, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να τους θυμίσει αντίστοιχες συμπεριφορές του παρελθόντος με πρωταγωνιστές μάλιστα τους ίδιους!

Η συζήτηση συνεχίστηκε, απαντήσεις επί των ερωτήσεων δόθηκαν από την πλευρά του δημάρχου και από τον αντιδήμαρχο Ν. Ζαχαράτο, προφανώς όμως δεν θεωρήθηκαν επαρκείς με αποτέλεσμα να μην περάσει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών απεχώρησε, λέγοντας ότι λυπάται για την ανευθυνότητατων συναδέλφων του και το επακόλουθο  ήταν αυτό που περιγράψαμε στην αρχή του κειμένου. Όσοι δεν ψήφισαν την αναμόρφωση και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά  του αντιδημάρχου, απεχώρησαν, θεωρώντας πως καταπατάται  βάναυσα η ελευθερία των δημοτικών συμβούλων να σκέπτονται και να ψηφίζουν κατά συνείδηση. 

Τι περιλάμβανε η αναμόρφωση;

Κονδύλια για ελαιοχρωματισμούς, για αγορά εξοπλισμού του βρεφονηπιακού σταθμού της Μηλαδέζας στη Βάρη, για χριστουγεννιάτικο στολισμό των τριών δημοτικών ενοντήτων, κονδύλι 250.000 ευρώ για την  ΕΥΔΑΠ,  ήταν μερικά από τα χρηματικά ποσά που περιλάμβανε η αναμόρφωση.

Πάντως ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ύψος της δαπάνης για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και υπήρξε και αφορμή αρνητικής κριτικής από το σώμα, που θεώρησε υπερβολικό το ποσόν των 70.000 ευρώ σε καιρό οικονομικής κρίσης.

Επίσης αρνητικά συνέβαλε το γεγονός ότι ο κ. Αντιδήμαρχος δεν μπορούσε να δώσει ικανές  εξηγήσεις για το τι περιελάμβανε κάθε δαπάνη, όπως αυτή των 250.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.