Πάνος Συνοδινός: “Η ιστιοπλοϊα με συναρπάζει”




Την  παράδοση των πρωταθλητών της Θάλασσας  που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος  Βουλιαγμένης θέλει να συνεχίσει ο Πάνος Εφραιμίδης Συνοδινός που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία Laser.

O 17χρονος πρωταθλητής γέννημα θρέμμα του Ν.Ο.Β ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας και δεν κρύβει την επιθυμία του για ένα μετάλλιο. Μιλά για τις ώρες που περνά στο σκάφος , εξηγεί γιατί επέλεξε της ιστιοπλοία και αναφέρει τους λόγους για τους οποίους τα νέα παιδιά θα έπρεπε να διαλέξουν το άθλημα της θάλασσας.

Πότε πρωτοξεκίνησες της ιστιοπλοία «Το 2005 όταν ήμουν 10 δέκα ετών .Με πήγαν οι γονείς μου .Έκανα και κολύμβηση ασχολιόμουν γενικά με τα σπορ της θάλασσας αλλά κόλλησα στην ιστιοπλοία»

Γιατί ασχολήθηκες με αυτό το άθλημα «Γιατί μου αρέσει η διαφορετικότητα του η ποικιλία που έχει όταν αλλάζουν οι συνθήκες  με περιβάλλον. Γενικά η θάλασσα και ο αέρας που αλλάζει συνεχώς ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για μένα»

Τι σου αρέσει περισσότερο όταν βρίσκεσαι πάνω στο σκάφος «Απολαμβάνω το περιβάλλον. Το ότι ξεφεύγω απο όλα τα άλλα τα συνηθισμένα  και βρίσκομαι στο δικό μου χώρο, στο δικό μου σκάφος».

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ιστιοπλόος «Πολλές είναι οι δυσκολίες και πάνω απο όλα έχουν να κάνουν με τις καιρικές συνθήκες Το χειμώνα πολύ κρύο και τα φυσικά φαινόμενα είναι διαφορετικά . Οι αλλαγές του αέρα σε δυσκολεύουν αφάνταστα μερικές φορές»

Οι πρώτες διακρίσεις ήρθαν. Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλεις να επιτύχεις άμεσα; «Το Ευρωπαϊκό που είναι στην Αυστρία από 11-19 /8  στην κατηγορία Laser 4.7 Ο στόχος μου είναι εξάδα και ότι έρθει από εκεί και πέρα. Θα επιδιώξουμε και ένα μετάλλιο γιατί όχι»

Είσαι απο το ξεκίνημα σου στον Όμιλο. Σε έχει αγκαλιάσει όπως θα ήθελες. «Ναι κάθε χρόνο  τα πράγματα γίνονται και καλύτερα. Οι άνθρωποι του Ν.Ο.Β με βοηθάνε και όλο περισσότερο στα υλικά που χρειάζομαι . Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές και παίζει κι αυτό σημαντικό ρόλο»

Ο Όμιλος έχει σπουδαία ιστορία στην ιστιοπλοΐα . Μπορεί να συνεχιστεί   στο μέλλον; «Ασφαλώς και υπάρχουν οι προϋποθέσεις γιατί γίνεται πολύ καλή δουλειά και πολύ προπόνηση απο τα παιδιά. Και οι προπονητές όμως είναι πολύ καλοί και αξιόλογοι και κάνουν δουλειά σε βάθος»

Τι πρέπει να έχει ένα νέο παιδί για να ξεκινήσει ιστιοπλοία «Να αγαπάει τη θάλασσα πάνω απο όλα  και να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες και να περάσει και πολύ ώρα στη θάλασσα. Και βέβαια υπομονή και επιμονή»

Για ποιο λόγο θα του το πρότεινες Γιατί δεν είναι ένα συνηθισμένο άθλημα . Σε όλα τα άλλα τα πράγματα λίγο πολύ εξελίσσονται όπως τα γνωρίζουμε . Στην ιστιοπλοία παίζουν πάρα πολλά ρόλο. Επίσης βρίσκεσαι σε ένα ωραίο περιβάλλον. Έχεις το σκάφος σου που πρέπει να φροντίζεις. Είναι διαφορετικά και σίγουρα δεν βαριέσαι ποτέ»

Οι επιτυχίες του Πάνου

2009 4ο Πανελλήνιο Οπτιμιστ και 4ο Βαλκανικό

2010 2ο Πανελληνιο 4.7

2012 3ο Πανελλήνιο στάνταρ εφήβους

1ος Πανελλήνιο Ράντιαλ

2ος Πανελληνιο 4.7

 

“Ο Πάνος είναι ένα αυθεντικό ταλέντο που δουλεύει πολύ και έχει όλο το μέλλον μπροστά του” τονίζει ο προπονητής του ο γνωστός ιστιοπλόος Βαγγέλης Χειμώνας που τον έχει αναλάβει τον τελευταίο χρόνο. «Είναι υπεύθυνος αθλητής και τώρα που δεν έχει και τις υποχρεώσεις του σχολείου του θα πάει ακόμη καλύτερα. Έχει όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια» κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.