Oσμή σκανδάλου πίσω από την αγορά των 8.800.000 ευρώ!




ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΚΟΚΚΟΡΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Η οικονομική πολιτική της Μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βυθίζει την χώρα μας κάθε μέρα και πιο πολύ στην ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση. Η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, η ανεργία, τα συσσίτια, οι αυτοκτονίες, διαλύουν τα πάντα. Κάθε κοινωνικό ιστό και ανθρώπινη ύπαρξη. Η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι προνοιακές δομές καταργούνται και κατεδαφίζονται. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χρηματοδοτείται πλέον από το κράτος το οποίο έχει χρεοκοπήσει και οι Δήμοι κλείνουν. Δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς, δεν έχουν χρήματα να κάνουν τα αναγκαία και απαραίτητα έργα, δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν και να πληρώσουν το νερό, το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο και το πετρέλαιο στα σχολεία. Την ώρα που αυτά συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, τα ίδια συμβαίνουν και στο Δήμο της Γλυφάδας.
Και όμως ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κόκκορης, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω του, λες και ζει σε έναν άλλο πλανήτη, αγνοεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των δημοτών και συγκαλεί τις παραμονές του δεκαπενταύγουστου συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για να επαναφέρει το θέμα της λήψης απόφασης για την σκανδαλώδη αγορά από τον Δήμο της Γλυφάδας των δύο οικοπέδων Παπαδημητρίου με το ποσόν των 8.800.000 ευρώ. Παρά την κατακραυγή που υπήρξε από τον λαό της πόλης μας, παρότι η Επίτροπος απέρριψε την εκταμίευση των χρημάτων, παρότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο οικονομικός Εισαγγελέας έχει ξεκινήσει διαδικασία κλήσης μαρτύρων για την υπόθεση (δυο φορές ρώτησα γι αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και καμία απάντηση δεν πήρα), το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι ντροπή. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες προκλητικές ενέργειες της δημοτικής αρχής του κ Κόκκορη, σήμερα με όλα αυτά που ζούμε. Είναι χαρακτηριστική η πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής και ο καθένας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Αυτά αποτελούν πρόκληση για το λαό της Πόλης μας που ταλαιπωρείται βάναυσα. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την ταξική και πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής να διαθέτει αφειδώς κονδύλια για έργα βιτρίνας και να τα σκορπά σε σκανδαλώδεις, πολυδάπανες και άχρηστες αγορές. Αντίθετα διαθέτει ελάχιστα ψίχουλα για τις κοινωνικές δαπάνες, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τις άμεσες ανάγκες των πολιτών. Αλήθεια πόσες εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών; Πόσοι ανήμποροι και γέροντες συμπολίτες μας δεν θα έχουν την φροντίδα του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι?.Πόσοι άνεργοι και συνταξιούχοι συμπολίτες μας θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, το ηλεκτρικό, το νερό, τα χαράτσια, τα φάρμακα τους, το φαγητό τους. Βέβαια ο κ. Κόκκορης και η Δημοτική αρχή του, εκφράζει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως και η παράταξη του κ.Βαρβιτσιώτη και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που και στο θέμα των οικοπέδων όπως σε όλα ουσιαστικά τα θέματα έχουν την ίδια κοινή πολιτική. Η παράταξη μας η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, μαζί με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ήταν οι μόνες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που καταψήφισαν την αγορά των οικοπέδων, γιατί διαφώνησαν εντελώς με την πρόταση έχοντας το σκεπτικό ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να δοθούν για τις κοινωνικές ανάγκες της Πόλης και για την άμεση ανακούφιση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον οι συμπολίτες μας που πλήττονται κατάφορα από τις απαράδεκτες πολιτικές που εφαρμόζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και ακολουθούνται πιστά από τον κ. Δήμαρχο και τις δυνάμεις που τον στηρίζουν.
Γιατί για μας δεν είναι μόνο το θέμα της προκλητικής τιμής αγοράς στο οποίο στέκονται οι δημοτικοί σύμβουλοι που επίσης καταψηφίζουν. Αυτή την άποψη στηρίξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή την άποψη συνεχίζουμε να στηρίζουμε και σήμερα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Καλούμε ξανά και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, να αποτρέψουν την σκανδαλώδη και απαράδεκτη αυτή αγορά.
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΓΛΥΦΑΔΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.