Γιώργος Πρίντεζης v Kώστας Καϊμάκλογλου




(Της Σοφίας Τσιρώνη από τους Imagine! Πολίτες Αγίου Δημητρίου)

Ο ένας του Ολυμπιακού και ο άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού, έκαναν τα πρώτα τους δειλά βήματα στα γηπεδάκια του Αγίου Δημητρίου, όπου και ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους για την επιτυχία, την αναγνώριση και την ανάγκη τους να εκφράζονται μέσα από αυτό που κάνουν καλύτερα. Το μπάσκετ!

Πρίντεζης: Ένα αστέρι γεννιέται

Ο ψιλόλιγνος φόργουορντ, ξεκίνησε τα «μαγικά» του στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑ, στην ομάδα του Αστέρα Αγίου Δημητρίου.

 

Αμέσως, κατάφερε να ξεχωρίσει με τον Γιώργος Κετσελίδη, τον τότε βοηθό του Ηλία Ζούρου στον Ολυμπιακό να τον βάζει στο ταξίδι των «ερυθρολεύκων», στα μεγάλα σαλόνι. Στην ίδια ομάδα όπου το 2012, θα καταφέρει να σηκώσει το κύπελλο της Ευρωλίγκα με τον τελευταίο πόντο να τον πετυχαίνει ο ίδιος, στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ και να κάνει όλους τους Έλληνες να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.
Η μπασκετική περιπέτεια του Γιώργου Πρίντεζη όμως, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία όπου και είχε κατασταλάξει τι ήθελε να κάνει. Πήγαινε στη Λεόντιο Σχολή μέχρι και το γυμνάσιο και όταν σχολούσε διάβαζε για να έχει χρόνο μετά να ασχοληθεί στην μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ.
Η πρώτη του επαφή με την «πορτοκαλί μπάλα», έγινε στην ομάδα του Αστέρα Αγίου Δημητρίου μέχρι τα 15 του χρόνια, με τους προπονητές να παραδέχονται το ταλέντο του και να αναγνωρίζουν σ΄ αυτόν τον πιτσιρικά κάθε μέρα το πάθος και την εξέλιξή του.
Ο 27χρονος παίκτης, τη σεζόν 2002-2003, στα 17 του χρόνια πήρε το «βάπτισμα του πυρός», κάνοντας ντεμπούτο στην Πολωνία με τον Ολυμπιακό με αντίπαλο την Σλασκ, για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Μετά υπέγραψε 3ετες συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και κάπως έτσι ένα όνειρο γινόταν σιγά σιγά πραγματικότητα. Ακολούθησε μετά, η Ολύμπια Λάρισας, η Μάλαγα αλλά κατέληξε ξανά στην ομάδα του Πειραιά όπου συνεχίζει τις διακρίσεις με πιο πρόσφατη την κατάκτηση της Ευρωλίγκα στην Τουρκία.

Ο δρόμος για το πιτσιρίκι, που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τις αλάνες του Μπραχαμίου, είναι ακόμα μακρύς και προμηνύεται με πολλές ακόμα επιτυχίες και εμείς δεν μπορούμε να ευχηθούμε τίποτα περισσότερο από καλή συνέχεια…

Καϊμακόγλου: Απ τα αλώνια στα σαλόνια

Ο Κώστας Καϊμακόγλου, γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1983, στον Κορυδαλλό Αττικής. Στα 7 του μόλις χρόνια, «έπιασε δουλειά», στην ομάδα των Κυρίαρχων στον Πειραιά όπου και αγωνίστηκε εκεί μέχρι το 1999. Εκείνη τη χρονιά πήρε μεταγραφή για τα λιμέρια του Μπραχαμίου και συγκεκριμένα στον Κρόνο, μένοντας τρεις σεζόν και κάνοντας καταπληκτικές εμφανίσεις που θα του έδειχναν αργότερα την πόρτα για την Α’ Εθνική.

Η πορεία του ήταν σταθερά ανοδική και όλοι έχουν να λένε για την ωριμότητα που έβγαζε στα παιχνίδια του στον Κρόνο παρόλο που δεν είχε εμπειρίες από την μεγάλη κατηγορία. Η συνέπειά του στα παρκέ και ο σεβασμός που τον διέκριναν τον έκαναν έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες χαρίζοντάς του εν έτη 2012 μια θέση στην πεντάδα του Παναθηναϊκού.
Ο 29χρονος φόργουορντ, τη χρονιά που άφησε πίσω του την ομάδα του Αγίου Δημητρίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2002, με την Εθνική Νέων Ανδρών. Συνέχισε τη πορεία του στη Νήαρ Ηστ για να έρθει το 2004 η συμφωνία με το Μαρούσι όπου παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 2009-2010.
Στο τέλος, όπως έχει χαρακτηρίσει και ο ίδιος, έκανε το μεγάλο άλμα και πήρε τη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό όπου είναι μέχρι σήμερα με τον Έλληνα διεθνή να ακολουθεί τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις.
Ίσως αυτά που ενώνουν τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Καϊμακόγλου να είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Περιτριγυρίζονται όλοι από αξιοσημείωτους παίκτες και προπονητές και οι δύο έχουν εξασφαλίσει μια θέση στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Τελικά ο Άγιος Δημήτριος τους πάει…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.