Η κατασκήνωση των χρωμάτων και των αρωμάτων




Μια φορά κι έναν καιρό, στο Δάσος της…….. Ραφήνας, ήταν μια κατασκήνωση. Η κατασκήνωση των χρωμάτων και των αρωμάτων.

 Αν ξεκινούσαμε να γράψουμε ένα παραμύθι για την κατασκήνωση του Δήμου μας, έτσι θα άρχιζα, διότι πράγματι εκεί κυριαρχούν χρώματα κι αρώματα.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν. Στις 25 Ιουλίου, έληξε η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος που είχε σαν θεματική της το Δάσος.
Τα παιδιά κινήθηκαν γύρω από αυτό το πλαίσιο και γι αυτό οι ομάδες τους ήταν τα τσακάλια, οι αετοί, οι λύκοι, οι πεταλούδες, οι αλεπούδες, τα σκιουράκια,…….
Σ΄αυτή την κατασκηνωτική περίοδο η Περιβαλλοντική Αγωγή ήταν παρούσα.
Οι ομάδες έφτιαξαν πανό με περιβαλλοντικά συνθήματα(«Τα δέντρα είναι ΖΩΗ», «Τα λουλούδια δίνουν χρώμα») και διακόσμησαν το αμφιθέατρο-για την τελετή λήξης- με τις δικές τους αφίσες-προτροπές για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Έφτιαξαν ένα υπέροχο γκράφιτι (κατά γενική ομολογία) στον τοίχο στο πάνω λιβάδι («ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ»),έφτιαξαν κολάζ με υλικά του δάσους και γιρλάντες με κουκουνάρια που μάζεψαν τα ίδια περπατώντας στο δάσος. Οι μικρότεροι σε ηλικία κατασκηνωτές έκαναν πεζοπορία στο δασικό μονοπάτι που υπάρχει πίσω απ την κατασκήνωση, ένιωσαν τη φύση μύρισαν τις μυρωδιές της και άκουσαν τους ήχους της…….μέχρι και αλεπού είδαν(!!!!) οι μικροί μας φίλοι!

Μα δεν ήταν μόνο αυτά. Φύτεψαν ανθόφυτα σε διάφορα σημεία της κατασκήνωσης, έφτιαξαν το δικό τους Βοτανικό κήπο με θυμάρι, ρίγανη, μέντα, λεβάντα, δεντρολίβανο, βασιλικό, δυόσμο. Γέμισε αρώματα ο χώρος!!!

Έφτιαξαν ματσάκια αρωματικών, απ αυτά που είναι παντού στην κατασκήνωση και τα μοίρασαν σε όλες τις ομάδες καθώς και έναν ζωντανό πίνακα που τον κρέμασαν στην τραπεζαρία για να τον βλέπουν όλοι και να μπορούν ταυτόχρονα και να τον……..μυρίζουν.

Βέβαια δε θα αφήναμε το σεφ μας έξω απ αυτό το χορό των αρωμάτων. Διοργανώσαμε λοιπόν βιωματικό σεμινάριο για βότανα, μπαχαρικά και αρωματικά. Τα παιδιά έμαθαν, μύρισαν, γεύτηκαν.

Πραγματικά αυτή η κατασκηνωτική περίοδος ήταν όλο χρώματα και αρώματα!!

Χρώματα και αρώματα που ζωντάνεψαν με την παρουσία των παιδιών, με τη διάθεσή τους να τα ανακαλύψουν, με το αστείρευτο κέφι τους.

Ας κρατήσουμε, όσοι ήμασταν εκεί, τις υπέροχες στιγμές, τις γεμάτες δημιουργικότητα μέρες μας, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τους ήχους της φύσης.

Και ας έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτή η κατασκήνωση είναι μια όαση στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και προσφέρει στα παιδιά μας εκτός από διασκέδαση και χαρά, συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα σε ένα ιδιαίτερο, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον.
……..και ζήσαν αυτοί καλά και μείς καλύτερα!!!!!!!
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Εκπαιδευτικός

Υπεύθυνη προγραμμάτων Περιβαλλοντικής αγωγής
Δημοτική Σύμβουλος

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Η κατασκήνωση των χρωμάτων και των αρωμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.