Δήμος Γλυφάδας – δελτίο τύπου




 

Με τη συμμετοχή 500 παιδιών ηλικίας 6-12 ετών πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το θερινό πρόγραμμα ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Γλυφάδας. Στόχος του προγράμματος ήταν να αποτελέσει για τα παιδιά διέξοδο Ψυχαγωγίας αλλά και άντλησης Γνώσης μετά το κλείσιμο των σχολείων.

 

Το Πρόγραμμα διήρκησε πέντε εβδομάδες, βασίστηκε στο σχεδιασμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα «ολοήμερη κατασκήνωση» και υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού. Περιελάμβανε κατασκευές, οικολογικά παιχνίδια, εκδρομές, εξερευνήσεις, αθλητισμό κ.α. 

 

«Θεωρώντας ότι το καλύτερο μέσο επικοινωνίας για τα παιδιά είναι το ομαδικό παιχνίδι, επιδιώξαμε τη συνεύρεση των μικρών μας φίλων σ’ ένα ασφαλές και οικείο χώρο, με ομαδικά παιχνίδια, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, προσφέροντας τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης, ποιοτικής διασκέδασης και χαλάρωσης με τη λήξη του σχολικού έτους. Η υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος αποτέλεσε προτεραιότητα και παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες, φέτος, προχωρήσαμε ένα βήμα, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική συμμετοχή των γονέων και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης κατά την τελετή λήξης του προγράμματος.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.