Επίσκεψη Βρετανών Βουλευτών στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης




Με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, συναντήθηκαν στις 30 Ιουλίου δύο βουλευτές του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας, οι κ.κ. Katy Clark και Linda Riordan στα πλαίσια επίσκεψης στη χώρα μας. Μαζί τους και ο κ. Ισίδωρος Διακίδης, πρόεδρος της βρετανικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Haringey στο Λονδίνο.

 Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για τη λειτουργία και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και για τη σημερινή κατάσταση των δήμων. Επιπλέον, οι επισκέπτες ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις ενέργειες του δήμου όσον αφορά την στήριξη των δημοτών στην κρίση. Ο Χρήστος Κορτζίδης τους πληροφόρησε για όλες τις κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος για την ανακούφιση και βοήθεια των άνεργων και άπορων συνδημοτών μας (Κοινωνικό Ιατρείο, Τράπεζα Τροφίμων, Δίκτυο Γιατρών, Τρόφιμα χωρίς Μεσάζοντες, Αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ κλπ.).

«Δυστυχώς σήμερα με λιγότερα μέσα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε περισσότερες ανάγκες» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης. Τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου εστίασαν το ενδιαφέρον τους επίσης στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις αντιδράσεις των εργαζομένων στη χώρα μας συγκρίνοντας τις με ανάλογες πολιτικές στη Βρετανία.

Τέλος ρώτησαν τον δήμαρχο τι θα τους ζητούσε να κάνουν, όταν επιστρέψουν στη Βρετανία. «Ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλήθεια για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και σχέσεις αλληλεγγύης» ήταν η απάντηση του δημάρχου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.