ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γλυφάδας: Υψηλό πράσινο το αεροδρ. Ελληνικού – όχι στις καταπατήσεις σε Υμηττό




“Ο λαός της γύρω περιοχής και ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής θα συνεχίζει μαχητικά να υπερασπίζεται τη δημόσια περιουσία, το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο «Ελληνικό», την παραλία και τον Υμηττό από τα σχέδια τσιμεντοποίησης τους και της δημιουργίας των περιφερειακών αυτοκινητοδρόμων. Θα παλέψει ενωτικά για την μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε χώρο υψηλού πρασίνου σύμφωνα με τη μελέτη του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, για την προστασία του Υμηττού και την αποτροπή των κάθε μορφής καταπατήσεων” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γλυφάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με σύνθημα Το Περιβάλλον και η Ποιότητα Ζωής Θύματα του Μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα εξής…

Το περιβάλλον είναι ένα από τα πολλά θύματα του νεοφιλελευθερισμού και της μνημονιακής πολιτικής. Με τους πάνω από 20 νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία 2 χρόνια – και κυρίως με τον κ. Παπακωσταντίνου ως ΥΠΕΚΑ – κατεδαφίστηκε η όποια προστατευτική νομοθεσία υπήρχε για το περιβάλλον και την δημόσια περιουσία.

Με το γνωστό fast track, τον καταστρεπτικό νέο ΓΟΚ, την περιβαλλοντική αδειοδότηση, την “αξιοποίηση” του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, το Πρόγραμμα Ήλιος, τα νομοσχέδια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και την εξοικονόμηση ενέργειας κ.α., το ΥΠΕΚΑ λειτούργησε όχι ως εκπρόσωπος της ελληνικής κοινωνίας ή έστω του ελληνικού κράτους, αλλά ως εκπρόσωπος της Τρόικα και επιχειρηματικών συμφερόντων που βλέπουν βουνά, παραλίες και ελεύθερους χώρους σαν φιλέτα για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Με πρόσχημα την πάταξη της γραφειοκρατίας, την πράσινη ανάπτυξη (φευ!), καθώς και μια σειρά άλλες ωραίες λέξεις, ο Υπουργός προχώρησε στο ξήλωμα κάθε περιβαλλοντικής νομοθεσίας αλλά και στο πλιάτσικο δημόσιας γης και δημοσίων χώρων προς όφελος επιχειρηματιών.

Όμως το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι της χώρας μας δεν είναι για ξεπούλημα. Είναι περιουσία της ελληνικής κοινωνίας που σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι χρέος κάθε κυβέρνησης να την διατηρήσει και να την προστατεύσει αλλά και να τη διαχειριστεί για την ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη. Ποιά ανάπτυξη όμως; Γιατί για μας:
• Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με φτωχούς κατοίκους.
• Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με κατεστραμμένο περιβάλλον.
• Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.
• Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς κανόνες και με το δημόσιο πλούτο χάρισμα σε αδηφάγα επενδυτικά σχέδια.
Για εμάς, ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με μια ορθή διαχείριση αυτού του πλούτου, κάτω από δημόσιο έλεγχο και με κριτήριο τη διατήρησή του, τη βιωσιμότητά του, την ευημερία των πολιτών και την αύξηση των κερδών της κοινωνίας.

Αυτές τις αξίες, η Αριστερά έχει αποδείξει με τους αγώνες της ότι τις διαθέτει. Και μόνο μια Αριστερή κυβέρνηση μπορεί να διασώσει τον πλούτο της χώρας, προωθώντας ένα πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη του τα μεγάλα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους της ανάσχεσής της. Άλλωστε από αυτό τον πλούτο ζούμε σήμερα σε μεγάλο βαθμό, αν σκεφτούμε πως οι κυριότερες ασχολίες, μεγάλου μέρους του πληθυσμού, είναι ο τουρισμός, η γεωργία, η αλιεία. Αυτές οι δραστηριότητες εξαρτώνται αποκλειστικά από το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα που θα του εξασφαλίσουμε.

Η φύση και το τοπίο ήταν πάντα πολύ σημαντικά για όλους μας σε αυτή τη χώρα. Ήταν απόλυτα συνδεδεμένα με τις ζωές μας και τους χρωστάμε σεβασμό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.