Ηλιούπολη: “Ο Θείος Παπαρος” το Σάββατο στο θέατρο Δ. Κιντής




Το τμήμα ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηριού που λειτουργεί στο Δήμο μας, με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Τζίνας Αποστολοπούλου και με αθρόα συμμετοχή φίλων του θεάτρου, παρέχοντας θεατρική παιδεία και δημιουργική διέξοδο σε δημότες μας, αλλά και σε κατοίκους άλλων δήμων, θα παρουσιάσει φέτος τη δραματική κωμωδία «Ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΠΑΡΟΣ» του Augusto Boal.

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο, 23/6/12, στις 21.30, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής, με ελεύθερη είσοδο.

Το έργο είναι γραμμένο στη δεκαετία του ’70, από τον βραζιλιάνο Augusto Boal, γνωστό ως δημιουργό του Θεάτρου των καταπιεσμένων.

Πρόκειται για ένα ιδιοφυές μείγμα πολιτικής, κόμικ και μουσικής, μαστορικά δουλεμένο στην ταραχώδη περίοδο του τέλους της δεκαετίας του 1960, και αποτελεί ένα καυστικό σχόλιο πάνω στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και τις οικονομικές και ταξικές συγκρούσεις, που αναπτύσσονται στη σημερινή εποχή του κέρδους, της στυγνής εκμετάλλευσης και της ανθρώπινης ισοπέδωσης.

Πλοκή: ‘Ενας αδίστακτος επενδυτής φτάνει σε μια τριτοκοσμική χώρα, και προσπαθεί να αναλάβει την οικονομία της. Στην πορεία του βρίσκεται ένας πολύ συνεργάσιμος Πρόεδρος από τη μια πλευρά, και τα πολύ οργισμένα κινήματα των φοιτητών και των εργατών από την άλλη. ‘Όταν στενεύουν τα πράγματα, ο επενδυτής επιστρατεύει τη Συμμαχία για τη Δικαιοσύνη – ένα συναπάντημα υπερηρώων κόμικ με ονόματα όπως ο Σούπερμαν και ο Μπάτμαν – για να επιβάλει την τάξη.

 

Παίζουν:
Νίκη Ανδρικοπούλου, Στέλιος Αθανασούλιας, Χρυσούλα Βαμβακά, Κατερίνα Βασιλάκη, Δέσποινα Βασιλάκη, Λίλη Γαλιατσάτου, Θεόδωρος Γάτσος, Έυη Γεωργακοπούλου, Άννα Γιαννάτου, Ιωάννα Δαλιάνη, Κατερίνα Εμμανουήλ, Μαίρη Ζάχου, Ελευθερία Ζάχου, Μαρία Ιωάννου, Σπύρος Καλούδης, Ελένη ΚαπανταΪδάκη, Βιολέτα Καπάρου, Αντωνία Κατσιαγάννη, Ζωή Κλεισούρα, Δημήτρης Κορναράκης, Ρόη Κουλουμπή, Γεωργία Κωστολιά, Μιχάλης Κοτζαμάνογλου, Σπύρος Λόης, Ευγενία Μαντά, Κατερίνα Μαρματάκη, Θεοφανώ Μέλλιου, Βίκυ Μουδήλου, Χαρά Μπογιατζή, Χριστίνα Μποτσέα, Ελένη Νζάνγκα, Κατερίνα Οικονομάκη, Συλβάνα ΠαπαΪωάννου, Διονυσία Παπαλεωνίδα, Μαργαρίτα Παππά, Τόλης Πατσατζής, Κωνσταντίνα Σαράντη, Ελένη Σταυρακάκη, Αλέκα Τουλιοπούλου, Νένα Τσαντάκη, Όλγα Τσίρκα, Δώρα Φατή, Βάσω Φούκα, Χριστίνα Φούκα, Σοφία Ψυχογιοπούλου και η μικρή Ευδοκία Βαραδίκη!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία :Τζίνα Αποστολοπούλου
Μουσική: Δανάη Νίλσεν, Ορέστης Γούμενος, Ευγενία Μαντά, Μιχάλης Κοτζαμάνογλου, Θεοφανώ Μέλλιου & ομάδα
Μουσική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Δημήτρης Κορναράκης, Βίκυ Μουδήλου & ομάδα
Στιχάκια:Βάσω Φούκα, Νίκη Ανδρικοπουλου & ομάδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Όλγα Τσίρκα

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.