Ο ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ από τον Άλιμο ταξιδεύει στη Σικελία (video)
Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ΄΄ σας προσκαλεί την 23 Ιουνίου 2012 σε ένα ταξίδι στην Ιστορία και συγκεκριμένα στο νοτιότερο τμήμα της Ιταλίας, ένα τμήμα που αποτέλεσε κομμάτι του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου τη Σικελία.

Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου, με έκταση 25.708 τ.χλμ και Πρωτεύουσα το Παλέρμο. Οι πιο ενημερωμένοι την συνιστούν ανεπιφύλακτα ως τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό. Οι «ψαγμένοι» ταξιδιώτες την τιμούν σχεδόν κάθε χρόνο με την παρουσία τους. Γιατί, η Σικελία, των ηφαιστείων και του Μεσογειακού ταμπεραμέντου είναι ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο καυτό όσο και η πύρινη λάβα της Αίτνας.

Εκεί στο Παλέρμο την Ταορμίνα την Κατάνια τις Συρακούσες, ονόματα που «ευωδιάζουν» αυθεντική, ανόθευτη Σικελία και Μεγάλη Ελλάδα.

Όσα μέλη του Ομίλου επιθυμούν να είναι ταξιδέψουν με το ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ σε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την 27 Μαΐου 2012 στον Γεν. Γραμματέα του Χ.Λ.Ο. Σ, Γιάννη Βέργη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο site του Ομίλου.

Πρόγραμμα…

ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ¨
ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ
* Ταορμίνα * Κατάνια * Συρακούσες * Αίτνα * Παλέρμο * Κεφαλού * Ρήγιο *
7 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/06/2012

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Χαρείτε τις ανέσεις που σας προσφέρει το σύγχρονο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και άμεση αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλιακή Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας που το ανέπαφο ιστορικό της κέντρο βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία. Θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επόμενος σταθμός το ηφαίστειο της ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση έως τους πρώτους κρατήρες, ( εφ’οσον επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο, όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΡΗΓΙΟ
Πρωινό και σήμερα θα διασχίσουμε την Βόρεια Σικελία, όπου θα φθάσουμε στην Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά.
Στην συνέχεια αναχώρηση για Ρήγιο κάνοντας μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας και περνώντας από Σαλέρνο Κοσεντσια όπου θ ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε τους πίνακες Ζαλεύκου τους Διόσκουρους και δύο ορειχάλκινα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας τους πολεμιστές του Ριάτσε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΡΗΓΙΟ – ΜΠΑΡΙ Η ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και αναχώρηση για Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ημέρα: ΕΝ ΠΛΩ – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι αποβίβασης μας, στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό.

Περιλαμβάνονται:
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Μπάρι– Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ(ΑΒ4).
• Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
• Πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά (εκτός πλοίου).
• Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
• Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
• Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Δείτε τα μέλη του ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΥ εν δράσει…

http://www.youtube.com/watch?v=OJJ9c8-MH2o

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.