Ε. Ζαννιά: Να μη φύγουν τα ΕΛΤΑ από το κέντρο της Ηλιούπολης




Ψήφισμα υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων ΕΛΤΑ για την παραμονή της μονάδας διανομής ΕΛΤΑ στο κέντρο της Ηλιούπολης όπου βρίσκεται σήμερα, και όχι την μεταφορά του στην οδό Αργυρουπόλεως 88, εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης κατά τη συνεδρίασή της 28ης Μαίου.

Το ζήτημα “μετακόμισης” των ΕΛΤΑ, ανέκυψε λόγω αυξημένου ενοικίου και έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση χώρου με χαμηλότερο ενοίκιο.

“Θεωρούμε δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων ΕΛΤΑ και κρίνουμε πως δε μπορεί μια πόλη με 150.000 κατοίκους να μείνει χωρίς μονάδα διανομής ΕΛΤΑ κοντά της” είπε στο notia.gr η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευφημία Ζαννιά.

Αφενός, το «Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Ν.Αττικής το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει τη μη μεταφορά και ήταν εκείνο που έφερε στην επιφάνεια το θέμα, το νέο κτίριο δεν είναι κατάλληλο για τη στέγαση της μονάδας διανομής ΕΛΤΑ, αφετέρου η τοποθεσία του οικήματος στην οδό Αργυρουπόλεως 88 δυσκολεύει το παρκάρισμα καθώς βρίσκεται σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας αλλά και την πρόσβαση των κατοίκων, ιδιως των ηλικιωμένων. “Τώρα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη Ναυαρίνου κοντά στο ΙΚΑ, οι κάτοικοι μπορούν εύκολα να φτάσουν ως εκεί είτε με αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια”, είπε η κ. Ζαννιά.

“Επιπλέον ενημερωθήκαμε πως ο ιδιοκτήτης του οικήματος που ακόμα φιλοξενεί τα ΕΛΤΑ κατέβασε το ενοίκιο, άρα ένας ακόμη λόγος να παραμείνει σε αυτό. Δε μπορει οταν τοσα χρονια το εχουμε στο κέντρο της πόλης μας, να αλλάζει τοποθεσία και μάλιστα σε μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας αυξάνεται ραγδαία”, είπε η Πρόεδρος του Δ/Σ.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ να εξετάσει το θέμα της μετεστέγασης εξ΄αρχής, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.

“Αν χρειαστει θα γινει παρασταση με τον αρμοδιο διοικητη των ΕΛΤΑ προκειμενου να γίνει αποδεκτό το αιτημα των εργαζομενων”, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.